RESEPTI

Kermainen kalamuru-perunalaatikko

Resepti

10 ANNOSTA

1. Kalamuru, kypsä

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho
Lämpö
Kosteus
Aika

2.

Kalamuru500 g
Jauhoista perunaa kuorittuna ja viipaloituna1.5 kg
Sipulia kuorittuna ja viipaloituna500 g
Kuohukermaa 1.5 l
Tilliä hienonnettuna100 g
Suolaa maustamiseen
Voita paistamiseen

Kuumenna paistinpannu ja sulata siinä nokare voita. Lisää pannuun kolmannes sipuleista ja ruskista hetki. Lisää kolmannes perunaviipaleista ja anna ruskistua hieman. Mausta suolalla. Kaada peruna-sipulipaistos voideltuun uunivuokaan. Ripottele puolet kalamurusta ja tillistä peruna-sipulipaistoksen päälle. Toista sama toiseen kerrokseen. Viimeiseen kerrokseen ainoastaan peruna–sipulipaistosta. Kuumenna uuni 160 C ja laita vuoka uuniin. Paista ilman kermaa n. 30 min. Kaada kuohukerma kalamuru-perunalaatikon päälle tasaisesti ja kypsennä kypsäksi.


Tarjoile punajuurilohkojen tai tillikurkkujen kanssa.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote8250 Kalamuru, kypsä 4,5 kg
Kypsä, pakaste..2 x 2,25 kg = 4,5 kgSILAKKA (Clupea harengus membras), SÄRKI (Rutilus rutilus), LAHNA (Abramis brama), perunakuitu, rapsiöljy. Kaikki kalat pyydetty Suomesta. 100 g kohti tuotetta käytetty 102 g kalaa.
liftUp img

PÄÄSIÄINEN ON KEVÄÄN TÄRKEIN RUOKASESONKI!

Lammas kuuluu pääsiäisen perinneruokiin. Herkulliset lammaspyörykkämme ja -pullamme ovat kätevä vaihtoehto lounaalla. Täyteläiset valkosipuli-yrttivoilla täytetyt lammaspihvimme toimivat myös iltamenuissa.