Valmista ohjeen mukaan.
Kaada oliiviöljy laakeaan kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä, kaada joukkoon riisi ja sekoittele kunnes riisistä tulee lasimaista. Lisää valkosipulit, chilihiutaleet ja tomaattipyree. Sekoita tasaisesti niin, että riisit ottavat punaista väriä (n. 5 min).
Kaada joukkoon kanaliemi ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Kun riisi on lähes kypsää, ota kattila liedeltä ja laita kansi päälle. Anna kysyä loppuun ja nesteen imeytyä riisiin.
Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka öljyä. Laita pannulle ensin punasipuli ja paista hetki. Lisää sitten pannulle pavut ja kypsennetty lämmin riisi. Sekoita hyvin keskenään.
Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Viimeistele rouhitulla korianterilla.
Kuumenna valmis tomaattikastike ja tarjoile.
Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.