Lämmitä ohjeen mukaan.
Huuhtele suurimot kylmällä vedellä lävikössä. Kaada kattilaan ja lisää joukkoon kasvisliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä. Kun suurimot ovat alkaneet kypsyä, lisää joukkoon 4 dl punajuurilientä. Anna hautua kannen alla kypsäksi. Viimeistele lopulla punajuurimehulla ja sekoita joukkoon voi. Mausta suolalla. Tarjoile paistettujen sienten ja juuresten kanssa.
Kastikkeena voit kokeilla piparjuurella maustettua ranskankermaa tai punaviinikastiketta.
Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.