Lagerblad työnantajana

Myyntiä suurella sydämellä!

Aloitin työt 2009 Lagerilla myyntiedustajana. Meitä oli kaksi henkilöä kentällä asiakkaiden parissa ja Suomi oli jaettuna meille puoliksi. Työ on vaatinut itseohjautuvuutta, oma-aloitteisuutta ja itsenäistä otetta. Työuran alussa olimme monelle vielä tuntematon brändi ja sai tehdä tosissaan töitä jo sen eteen, että pääsi asiakkaalle kasvotusten kertomaan mikä yritys me oikein olemme ja mitä kaikkea tehdään.

Lagerblad tunnetaan hyvästä laadusta, tuotteemme valmistamme ammattitaidolla aidoista, korkealaatuisista raaka-aineista. Pystyn seisomaan selkä suorana tuotteidemme takana. Ne ovat todella hyviä ja auttavat aidosti asiakkaitamme. Haluamme helpottaa asiakkaidemme arkea. Laadukas tuote on varmasti yksi syy, miksi olen viihtynyt työssäni niin hyvin ja pitkään.

Työssäni on auttanut Restonomin koulutus sekä ehdin olla muutaman vuoden töissä keittiössä, jossa oppi hyvin mitä se arki on patojen ja kattiloiden ääressä. Tuotteidemme myynti on kuitenkin ratkaisujen etsimistä sinne asiakkaan hektiseen arkeen.

Paljon on ehtinyt tapahtua vuosien varrella ja työkuva on muuttunut valtavasti yrityksen kasvaessa. Kenttäasiakkaiden lisäksi työnkuvaan alkoi tulla avainasiakkuuksia sekä tukkuvastuita. Tänä päivänä toimin yrityksemme myyntipäällikkönä. Vastaan nimettyjen asiakkuuksien lisäksi myös kenttämyynnistämme. Meitä on rento viiden hengen tiimi. Keskenämme vallitsee jaettu luottamuksen ilmapiiri -jokainen saa ja osaa hoitaa oman alueensa itsenäisesti omalla tyylillään ja ammattitaidollaan.

Työni ei ole sitä ”tavallista” 8-16 töihin ja kotiin. Pystyn itse vaikuttamaan työnkuvaani -milloin olen asiakkaiden parissa kentällä, milloin konttorilla tai kotona koneen ääressä. Alan messut ovat myös olennainen osa työtä ja kuljettaa ympäri Suomen. Työ vie välillä menneessään eikä vapaa-aikaa aina edes erota työstä. Siihen toki vaikuttaa sekin, että työn kautta löysin myös nykyisen puolisoni ja paljon tulee jaettua työasioita myös kotona -enkä pidä sitä huonona asiana ollenkaan!

Me täällä Lagerilla olemme tiivis työyhteisö ja hienoa olla mukana tarinassa, jota on kerrottu eteenpäin jo 25 vuotta!

Tanja, Myyntipäällikkö

Jalkapalloilu vaihtui kokkihommiin

Minustahan piti tulla ammattijalkapalloilija, mutta minusta tulikin ammattilagerbladilainen! Työhaastattelussa minulta kysyttiin, työnnänkö kuulaa 20 metriä. Vastasin myöntävästi ja minut palkattiin. Kiitin luottamuksesta ja pääsin töihin seuraavana päivänä. Olin 19-vuotias jalkapalloilija, joka haaveili ammattilaisuudesta. Opiskelut olivat jääneet kesken. Minulla ei ollut juurikaan mitään aikaisempaa työkokemusta elintarviketyöstä, nyt sitä onkin kertynyt yrityksessä 20 vuotta.


Koen olevani etuoikeutettu siitä, millaisen koulutuksen olen saanut kaikilta keittiömestareiltamme näiden vuosien varrelta kokkien oppipoikana. Aloittaessani Lagerbladilla työtehtäväni oli valmiiden tuotteiden pakkaus ja kuljetukset. Huomasin nopeasti, että reipasta apuani otettiin vastaan niin massojen valmistuksessa kuin tuotteiden muotoilussa. Tähän saattoi toki vaikuttaa se, ettei vahvuuteni ollut kuorma-auton ratissa.


Kaikki työ tehtiin, ja tehdään tänä päivänäkin, tuotteen ja asiakkaan ehdoilla, yhdessä alusta loppuun ja intohimolla. Jos tuote ei onnistunut laadullisesti, teimme sen uudestaan. Alkuvuosina työpäivät saattoivat venyä pitkiksi. On ollut hienoa aikuistua yhdessä yrityksemme kanssa.


Vastaan tänä päivänä tuotteidemme kypsennysprosessista ja osastomme arjen sujuvuudesta. Tehtäviini kuuluu myös tuotannonsuunnittelua ja yhteistyö tuotekehityksemme kanssa. Tärkeitä arvoja työssäni minulle ovat yhteishenki ja joukkuepelaaminen. Pyrin omassa työssäni pitämään yllä avointa ja positiivista ilmapiiriä. Tärkeänä asiana pidän myös osaamisen jakamista työyhteisön sisällä sekä työn jatkuvaa kehittämistä ja arviointia. Puita!

Samppa vastaa käytännössä tuotteittemme kypsennysprosessista ja osaston arjen sujuvuudesta, sekä antaa osaamistaan ja näkemystään tuotekehitykseen - runsaalla käytännön kokemuksella. Yhdessä Harrin, Pexin ja Marjon kanssa hän vastaa tuotannonsuunnittelustamme, jotta tuotteemme ovat oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan saatavilla yhteistyökumppaneillemme.

Samppa, prosessiosaston esimies

Kyl Turus paljo kaikkee hyvää on – ainakin juna Helsinkiin.

Syksyllä 2006 junailin Turun Kupittaalta Helsinkiin ja Sörnäisten Tukkutorille. Ja minun junani päätepysäkki jäi Helsinkiin eli sillä tiellä ollaan vieläkin. Lageri oli tuolloin täynnä hyvää fiilistä ja makuja sekä tuntui sopivan kokoiselta ja itseni näköiseltä työpaikalta. Se sama pätee myös vuonna 2024, kaikkea on vain vähän enemmän. Hyviä työkavereita tullut vuosi vuodelta enemmän, uusia tuotteita, varsinkin kala- ja kasvispohjaisia, on kehitetty uusille ja vanhoille asiakkaille. Liikevaihtokin on viisinkertaistunut.

Oma toimenkuvani on vuosien saatossa ohjautunut enemmän hankintoihin, ja voin sanoa, että hankintojen parissa ei työskentely käy tylsäksi. Lageri on aina halunnut olla ladunavaaja ja vastannut mielellään asiakkaiden kyselyihin – Kyllä! Myönteinen vastaus on taannut uusia ja mielenkiintoisia raaka-aineita ja reseptejä. Myös maailmantilanne on muuttunut. Pandemia ja sota ovat vaikeuttaneet raaka-aineketjua ja toimituksia. Vastuullisuus ja läpinäkyvyys ovat tätä päivää. Vaikka maailma muuttuu, Lagerille tuoteturvallisuus on edelleen itsestäänselvyys ja mausta ei tingitä!

Lagerilla hankintatoimi on yhteispeliä. Talon sisällä sitä tehdään poikkiorganisatorisesti aina tuotekehityksestä myyntiin saakka. Tuotannon kanssa tavoitellaan yhdessä ergonomisesti ja ekologisesti järkeviä pakkauksia ja laatu- vastuullisuushenkilöt tuovat oman osaamisensa myös hankintoihin. Tärkeintä on kuitenkin, että vastuulliseen toimintaan osallistuu koko ketju aina kalastajasta lautaselle saakka. Ymmärrämme kaikki koko ketjun eri osapuolien kustannustekijöitä, satokausia, asiakastarpeita jne. Teemme jokainen osaltamme tekoja ekologisen ja eettisen ruuan eteen.

Lagerblad Foods on aina panostanut ja panostaa pitkiin kumppanuksiin. Yhdessä pysymme mukana muuttuvassa ympäristössä ja kehitämme uusia makuelämyksiä. Tästä iso kiitos upeille kumppaneillemme. Yhdessä onnistuen!..ja onhan siellä Tepsi -hunajata, hunajata!Miika, Tuotantopäällikkö

Rokkikukosta tuli kokkiukko 

Päästyäni armeijasta totesin, että tili alkaa olla tyhjä ja töitä on saatava nopeasti. Katselin avoimia työpaikkoja, ja bongasin Lagerbladin ilmoituksen. Taloon oli hakusessa pakkaaja, jolla olisi hyvä olla C-kortti tuotteiden kuljettamista varten. Olin aiemmin ollut muun muassa pakkaamassa sukumme leipomolla, ja sopivasti ajokortissakin oli aakkosia tarpeeksi. Tekaisin erittäin parahultaisesti hakemuksen Pohjois-Haagan kirjastolla ja lähdin kotiin. Kotimatkalla puhelin soi: ”Onko Pexi puhelimessa”? Vastasin, että kyllä on sama ukko, ja että miten voin auttaa? Puhelimessa oli Petri Laukontaus, joka nauroi että nyt on niin huono työhakemus että tämä äijä pitää nähdä livenä! Ja mehän nähtiin ja tykättiin ilmeisesti toisistamme, kun palvelusvuosia on pian 19 täynnä.

Näihin vuosiin tietysti mahtuu monenlaista. Aloittelin pakkaamosta ja sittemmin ajauduin massantekijäksi ja keittäjäksi. Tässä hurahti ensimmäiset 12 vuotta. Sitten olin vetämässä pakkaamoa viitisen vuotta, kunnes taas pari vuotta sitten palauduin massaosaston johtajaksi. Ajoin minä silloin alussa toki sitä jakeluautoakin.

Nykyään päivät kuluvat raaka-ainehankintojen, reseptiikan ja kouluttamisen merkeissä ja toki siinä, että osastolla hommat sujuvat. Pyrin tarjoamaan kaikille reilut työolot ja työrauhan. Näillä eväillä on saatu ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilökunta, joka ei pienistä hätkähdä. Yhdessä me ratkotaan mahdolliset ongelmat!

Pexi on monipuolinen osaaja, jonka vastuulla on tuotantomme alkupään toiminta porukkansa kanssa ja samalla hän tilaa tarvittavat raaka-aineet tuleville tuotantoviikoille sovittujen suunnitelmien mukaan. Siviilissä musiikki kuuluu arkeen ja juhlaan.

Pexi, massaosaston esimies

Lagerblad työnantajana

Vuosien varrella meistä on kasvanut monipuolinen ruokatalo. Työllistämme tänä päivänä yli 40 ravintola-alan ammattilaista, muuan muassa kokkeja, keittiömestareita sekä muita ruoka-alan asiantuntijoita, joiden osaavissa käsissä syntyvät aidon laadukkaat tuotteemme pihveistä pyöryköihin ja piirakoihin.

liftUp img