Tämä resepti yhdistää halloumi-punajuuripihvin, flatbreadin ja tahinejogurtin luoden ainutlaatuisen ja herkullisen aterian. Halloumi-punajuuripihvi on mehevä ja maanläheinen, ja se saa täydellisen kumppanin pehmeästä ja joustavasta flatbreadista. Tahinejogurtti lisää kermaisuutta ja hieman pähkinäistä makua, joka sitoo kaikki ainesosat yhteen ja tekee annoksesta täydellisen tasapainoisen.
3 kpl / hlö
Lämmitä ohjeen mukaan.
Laita lämmin vesi ja kuivahiiva kulhoon, anna aktivoitua 5 minuuttia. Lisää loput ainekset joukkoon ja vaivaa yleiskoneella parin minuutin ajan. Peitä kulho ja anna kohota tunti. Muotoile taikinasta kymmenen palloa ja kaulitse ne ohuiksi. Käytä runsaasti jauhoja, jottei taikina tartu pöytään. Öljyä leipien pinnat ja paista pannulla keskilämmöllä molemmin puolin noin pari minuuttia per puoli.
Lämmitä leivät tarvittaessa uunissa. Levitä kuumalle leivälle tahinejogurtti. Murenna halloumi-punajuuripihvit ja fetajuusto leipien päälle. Viimeistele puolitetuilla tomaateilla, marinoidulla punasipulilla, chilillä ja tuoreilla yrteillä.
Itämeripäivä tarjoaa meille tilaisuuden pysähtyä arvostamaan kotimeremme ainutlaatuista kauneutta ja elämää sen syvyyksissä. Lagerblad Foods on ylpeä John Nurmisen Säätiön yrityskummi, ja haluamme kannustaa myös asiakkaitamme tekemään kestäviä valintoja. Kotimaisesta särjestä valmistettu särkipihvi on herkullinen ja vastuullinen tapa osallistua Itämeren hyvinvoinnin edistämiseen.