RESEPTI

Halloumi-punajuuripihvi, flatbread ja tahinejogurtti

Tämä resepti yhdistää halloumi-punajuuripihvin, flatbreadin ja tahinejogurtin luoden ainutlaatuisen ja herkullisen aterian. Halloumi-punajuuripihvi on mehevä ja maanläheinen, ja se saa täydellisen kumppanin pehmeästä ja joustavasta flatbreadista. Tahinejogurtti lisää kermaisuutta ja hieman pähkinäistä makua, joka sitoo kaikki ainesosat yhteen ja tekee annoksesta täydellisen tasapainoisen.

Resepti

10 ANNOSTA

1. Halloumi-punajuuripihvi

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö180°C
Kosteus0 %
Aika12 min.

2. Ainekset

Halloumi-punajuuripihvejä1.2 kg

3 kpl / hlo

Lämmitä ohjeen mukaan.


3. Flat bread

Lämmin vesi100 g
Kuivahiiva5 g
Turkkilainen jogurtti300 g
Durumvehnäjauho150 g
Puolikarkea vehnäjauho250 g
Oliiviöljy10 g
Merisuola10 g

Laita lämmin vesi ja kuivahiiva kulhoon, anna aktivoitua 5 minuuttia. Lisää loput ainekset joukkoon ja vaivaa yleiskoneella parin minuutin ajan. Peitä kulho ja anna kohota tunti. Muotoile taikinasta kymmenen palloa ja kaulitse ne ohuiksi. Käytä runsaasti jauhoja, jottei taikina tartu pöytään. Öljyä leipien pinnat ja paista pannulla keskilämmöllä molemmin puolin noin pari minuuttia per puoli.


4. Tahinejogurtti

Turkkilainen jogurtti300 g
Tahine50 g
Suola2 g
Fetajuusto300 g
Minotomaatti
Lehtipersilja
Minttu
Chili
Marinoitu punasipuli

Lämmitä leivät tarvittaessa uunissa. Levitä kuumalle leivälle tahinejogurtti. Murenna halloumi-punajuuripihvit ja fetajuusto leipien päälle. Viimeistele puolitetuilla tomaateilla, marinoidulla punasipulilla, chilillä ja tuoreilla yrteillä.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote4085 Halloumi-punajuuripihvi 40 g
Kypsä, pakaste.n. 140 kpl x 40g = 5,6 kgHALLOUMIJUUSTO 34 % (pastöroitu LEHMÄN-, VUOHEN- JA LAMPAANMAITO, suola, juoksute, minttu), punajuuri 29 %, kikherne, riisijauho, rapsiöljy, sipuli, inkivääripyre, sitruunankuori, fenkoli, nostatusaine (sooda/E500ii).
liftUp img

PÄÄSIÄINEN ON KEVÄÄN TÄRKEIN RUOKASESONKI!

Lammas kuuluu pääsiäisen perinneruokiin. Herkulliset lammaspyörykkämme ja -pullamme ovat kätevä vaihtoehto lounaalla. Täyteläiset valkosipuli-yrttivoilla täytetyt lammaspihvimme toimivat myös iltamenuissa.