RESEPTI

Rahkapannukakku, piparkakkumousse ja omenahilloke

Tämä rahkapannukakku piparkakkumoussella ja omenahillokkeella on täydellinen yhdistelmä klassisia makuja ja uusia tuulia. Rahkapannukakku on kevyempi versio perinteisestä pannukakusta, ja se saa lisämakua ja tekstuuria piparkakkumousselta. Omenahilloke puolestaan tuo mukanaan makeaa ja happamatkaa, joka tasapainottaa koko aterian ja tekee siitä ihanteellisen jälkiruoan tai erityisen aamiaisherkun.

Resepti

10 ANNOSTA

1. Rahkapannukakku n.

Tuotteet lämmitetään suoraan pakkasesta. Lämmitysajat ovat ohjeellisia. Tarkista aina ajantasaiset päällysmerkinnät pakkauksen etiketistä.
Lämmitysohje
Puhallusteho50 %
Lämpö150°C
Kosteus0
Aika4-6 min

2. Ainekset

Rahkapannukakku800 g

2kpl / hlö

Lämmitä ohjeen mukaisesti.


3. Piparkakkumousse

Tuorejuusto600 g
Kuohukerma100 g
Tomusokeri20 g
Piparkakku100 g

Laita kulhoon tuorejuusto, kuohukerma, tomusokeri ja vaahdota kuohkeaksi. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen piparkakkumurut. Laita piparkakkuvaahto kylmään tekeytymään hetkeksi.


4. Omenahilloke

Omena kuorittu ja kuutioitu (esim Granny Smith)300 g
Hillosokeri150 g
Sitruunankuori 5 g
Kanelitanko kokonainen1 kpl
Tähtianis kokonainen1 kpl

Laita omenakuutiot kattilaan miedolle lämmölle, sekoittele varovasti. Raasta pesty sitruuna (vain keltaista pintaa). Kun omenoista alkaa irrota nestettä lisää mausteet ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia, kunnes sokeri on täysin lionnut ja kirkastunut. Kaada kannelliseen astiaan ja nosta jääkaappiin. Anna tekeytyä yksi vuorokausi.


Reseptissä käytetty Lagerblad tuote4200 Rahkapannukakku n. 40 g
Kypsä, pakaste.no. 75 kpl. x 40 g = 3,0 kgLaktoositon MAITORAHKA 34 %, VEHNÄJAUHO, KANANMUNA, laktoositon PIIMÄ, rapsiöljy, sokeri, laktoositon VOI (KERMA, suola), nostatusaineet (leivinjauhe/E500ii, E450i), suola.
liftUp img

PÄÄSIÄINEN ON KEVÄÄN TÄRKEIN RUOKASESONKI!

Lammas kuuluu pääsiäisen perinneruokiin. Herkulliset lammaspyörykkämme ja -pullamme ovat kätevä vaihtoehto lounaalla. Täyteläiset valkosipuli-yrttivoilla täytetyt lammaspihvimme toimivat myös iltamenuissa.