Tämä rahkapannukakku piparkakkumoussella ja omenahillokkeella on täydellinen yhdistelmä klassisia makuja ja uusia tuulia. Rahkapannukakku on kevyempi versio perinteisestä pannukakusta, ja se saa lisämakua ja tekstuuria piparkakkumousselta. Omenahilloke puolestaan tuo mukanaan makeaa ja happamatkaa, joka tasapainottaa koko aterian ja tekee siitä ihanteellisen jälkiruoan tai erityisen aamiaisherkun.
2kpl / hlö
Lämmitä ohjeen mukaisesti.
Laita kulhoon tuorejuusto, kuohukerma, tomusokeri ja vaahdota kuohkeaksi. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen piparkakkumurut. Laita piparkakkuvaahto kylmään tekeytymään hetkeksi.
Laita omenakuutiot kattilaan miedolle lämmölle, sekoittele varovasti. Raasta pesty sitruuna (vain keltaista pintaa). Kun omenoista alkaa irrota nestettä lisää mausteet ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia, kunnes sokeri on täysin lionnut ja kirkastunut. Kaada kannelliseen astiaan ja nosta jääkaappiin. Anna tekeytyä yksi vuorokausi.
Lammas kuuluu pääsiäisen perinneruokiin. Herkulliset lammaspyörykkämme ja -pullamme ovat kätevä vaihtoehto lounaalla. Täyteläiset valkosipuli-yrttivoilla täytetyt lammaspihvimme toimivat myös iltamenuissa.